Äntligen är det färdigslipat!

Blod, svett och tårar, så kan man sammanfatta denna del av bygget. Efter att ha slipat halva första väggen kunde jag estimera att det skulle ta ett par kvällar för att slipa resterande väggar, jag hade fel…

Den första väggen jag slipade var en lycklig innervägg som levt ett behagligt, varmt och torrt liv vilket verkar ha gynnat min slipning. De tre övriga väggarna är samtliga ytterväggar vilka verkar ha levt ett klart hårdare liv.

Allting satt hårdare och limmet i väggen var mycket segare. Det gjorde att diamantslipskivan klibbade igen och jag fick köra in den djupare i putsen för att göra rent den. Detta gjorde att slipskivan förbrukades fortare. Det gick åt totalt tre slipskivor.

MEN nu är det klart!

vagg_02

Gjutjärnslocket skapar lite problem då det är en servicelucka för avloppet som passerar under rummet. Händer det något måste jag kunna komma åt avloppet så på något sätt måste jag ha kvar en lucka just där.

vagg_01

Det grövre VP-röret är inkommande el men dess placering ställer inte till det vilket förklaras i nästa inlägg då jag släpper ritningar på projektet! 🙂

vagg_03