En form tar form!

I helgen vart det lite snickrat! Det har blivit en hel del snickrat på sistone men just denna helg vart det snickrat i hemmabiorummet. På agendan stod det konstruktion av en form för att gjuta det bakre podiumet. Som jag skrivit tidigare kommer jag kombinera det bakre podiumet med en helmholtzresonator och detta ställer lite krav på hur podiumet designas och byggs. Enkelt uttryckt så kan en helmholtzresonator dämpa bättre om den har en större volym så podiumet kommer att byggas med det i åtankte. Dessutom vill jag testa att använda dämpmaterial i den vilket gör att det krävs någon form av servicelucka.

plywood

Podiumet kommer att gjutas i omgångar och jag börjar med att bygga en form för att gjuta en sarg som går längs ytterkanterna. För att bygga sargformen sågade jag av 16 cm breda bitar från en plywoodskiva.

form

Sen var det bara att bygga en form, mäta in den med en laser, markera och kapa bitarna efter markeringarna. I efterhand insåg jag att det hade varit smartare att göra bitarna 14 cm breda och sedan bara höja upp dom till lasernivån men jag tar med mig den kunskapen till nästa hemmabiobygge :).

Nästa steg är att klippa och böja kamjärn men det blir senare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *