Gjutning del 1 avklarad!

Sådär! Då är den första delen av gjutningen avklarad. Nu finns det en sarg som kan bära upp toppen av podiumet. Den är kraftigt överarmerad med bistål och kamjärn och kan nu klassas som Överdrivet Säker©. Normalt så armerar man med kamjärn vilket jag gjorde. Jag hade även bistål över från bygget av väggen så det fick också åka i.

sargen

Av betongen som blev över började jag täcka VP-rören. Egentligen tänkte jag göra det senare men det kändes onödigt att hälla ut betongen. Det finns två skäl till att jag täcker rören och det ena är att det är mycket enklare att dra kabel genom röret om det ligger still och det andra är att jag vill inte riskera att VP-rören rör sig och genererar skrapljud. Den tomma volymen i en helmholtzresonator kommer att, när den absorberar ljud, komprimeras vilket gör att luften rör sig och det vore tråkigt om den tänkta maffiga basen skulle missfärgas av ljudet av plast som rör sig mot betong.

Nästa steg är att städa upp och gjuta små stubbar för att stötta upp nästa lager. Jag kommer att lägga mineritskivor och sedan gjuta en platta på dem. Plus, lite krångel för att kunna justera in frekvensen på helmholtzresonatorn. Men, det tar vi senare.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *