I’m back!

Först kom ett läckande garage och sen kom julen men nu är jag på banan igen och bygget fortskrider!

I helgen hade jag tänkt montera dörren men för att göra det var jag tvungen att lägga några klinkers. Jag passade på att bila bort två klinkers som lät lite konstigt när man trampade på dem.

Det gick hyggligt snabbt att bila bort och kapa upp bitarna som behövdes.

En torrläggning för att se att det passade sen var det bara att fästa plattorna med fix och foga dagen efter.

Sen hade jag tänkt att det är bara att fälla in dörren och dra dit den. Riktigt så lätt gick det inte…

Det började med att dörren var lite bredare än vad jag tänkt när jag reste väggen så jag fick börja med att bila bort lite puts och leca.

Det blev lite mer än jag tänkt…

Sen gick det bra att fälla in dörren men snabbt därefter visade sig nästa problem.

Problemet var att karmskruvarna skulle hamna 14 cm från kanten (på mina lecablock som är 15cm tjocka) och 1cm gods känns lite tight. Jag hade självklart kunnat flytta in dörren lite men på grund av hur jag ska klä väggarna hade det inte fungerat bra.

Lösningen var fogskum! Fogskum kan vara vanskligt för när det väl sitter så sitter det. Därför fick jag vara väldigt nogrann vid inmätningen av karmen. Dessutom fanns en risk att fogskummet skulle trycka ihop karmen så att dörrbladet inte får plats.

Men efter noggrann inmätning samt montering av förstärkning av karmen var det bara att köra. I med fogskum, vänta några timmar och sedan skära rent.

När allt väl var uppe målade jag karmen samt dörrbladet. Man kan ju inte ha en vit dörr till hemmabion, inte på insidan i alla fall :).

Dörren var för övrigt galet tung, den är gjord för att ha till tysta rum och den dämpar 35dB. Inte det lättaste att handskas med men vad gör det när den väl är uppe?

Nästa etapp blir att hänga upp dörrbladet samt lite småfix inför ytskiktet på väggarna!