Inmätning pågår

Ny helg och ny tid i hemmabiorummet!

Jag fick, äntligen (!), bort allt gammalt och ruttet organiskt material som var kvarlämnat från den gamla gjutpluggen. De sista bitarna gav inte upp lätt men metoden att luckra upp träet genom att slå på det med en kofot för att sedan skruva fast skruvar och häva upp bitarna med samma kofot visade sig mest effektiv.

halet_03

Träfritt © hål ner till avloppet. Det är nu fyllt med en del vatten, en del är naturligt grundvatten men det mesta är från att jag vattnade betongen innan jag gjöt fast ramen som ska hålla luckan på plats.

halet_04

Ramen är fäst med en mindre mängd betong men väl fixerad. Nästa steg här blir att täta med cementbruk runt kanterna.

locket

Locket på. Det kommer täckas av en heltäckningsmatta men jag ska snygga till det ändå.

Resterande tid spenderades med att justera hängskenorna. Justeringen löstes lätt med en ny och väldigt trevlig bekantskap, nämligen en Bosch GLL 3-80P.

bosch_gll

Smidig självnivellerande korslaser med mycket bättre noggrannhet än vad jag gjuter. Efter några bitar silvertejp ligger alla skenor inom ±1 mm vilket är mer än väl.

Nästa veckas stora jobb blir att bila bort en puckel från golvet då den gör så att VP-rören ligger över den tänkta golvnivån. Sen finns det några mindre bilningsjobb runt kanterna men de går snabbt i jämförelse. Efter det är det nästan dags för gjutning av golvet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *