Nära nu!

Snart, snart, snart ska jag börja med ytskiktet på väggarna. Jag har sjukt höga förväntningar på det steget dels för att jag tror att jag är först ut med det ytskiktet i en hemmabio och så tror jag att det kommer att bli grymt snyggt! Men först var jag tvungen att fixa några moment som dammar rätt rejält så jag ville få dem undanstökade.

Det första jag gjorde var att såga upp hålen för framhögtalarna. Inga konstigheter men som utlovat dammade det mycket. Det hade såklart dammat mindre om jag knäckt gipset men jag vågade inte, skulle det gå av på fel ställe skulle det kunna jämställas med en katastrof.

Den observante noterar att det har dykt upp ett hål i det vänstra hörnet, hålet är nytt och jag borrade det efter att jag sågat upp hålen i framväggen. Hålet är en del av ventilationen och det ska leda in kalluft från rummet bredvid.

Som avslutning gjorde jag klart infärgningen av sockeln till det bakre podiumet. Jag blandade svart fog med vatten till en lösare blandning än vanligt, och så rollade jag på det. Det fungerade över förväntan! Innan jag rollade såg jag till att fukta mineriten ordentligt så den inte skulle suga ur vattnet för fort. Helt sannslöst hur mycket vatten man kan ha på minerit innan den är mättad.

Jag gav rummet en storstädning men jag väntar med att gå all-in på golvet, jag har ett litet litet jobb kvar innan jag är klar med dammiga jobb.

Det dammiga jobbet som kvarstår är att justera hålen för bakhögtalarna men sen ska ytskiktet upp!