Nytändning!

Äntligen! Jag har haft dåligt samvete under en lång tid nu för att bygget stått still. Fullt upp på jobb och privat gjorde att jag tappade tempo och helt plötsligt stod det still. Men, nu har jag kickat igång projektet igen!

Det började med en sväng till BRL för att bli inspirerad av deras fina demorum och sedan en tur till XL Bygg Björka för att beställa material. Det som står på tur är att bila hål i väggarna, för surroundhögtalare, och bygga ett podium för den bakre raden.

För att krångla till det lite så kommer podiumet att fungera som en basfälla. Det ställer krav på hur det byggs men det är ett bra sätt att använda den stora volymen. Men, mer om den senare.

Någon dag senare kom det en fin lastbil från Björka fullastad med 30 säckar betong, plywood och mineritskivor. Mineritskivor är som gipsskivor fast i fiberarmerad cement vilket lämpar sig väldigt bra för en källare.

betong

750kg betong nerlastat i källaren, vilket kändes bra i ryggen på en kontorsråtta :). VP-rören ska användas för att dra högtalarkabel i. Resten av kvällen spenderades på att fräscha upp geometrikunskaper och göra beräkningar på vart surroundhögtalarna ska sitta. Dolbys guidelines för atmosinstallationer var en bra källa att utgå från [länk].

skiss

I nästa steg var det bara att kavla upp ärmarna och köra! Det var dags att ta upp hål för surroundhögtalarna.

hogtalarhal_1

Det dammade rätt friskt men nu finns det fyra vacka hål i väggarna!

hogtalarhal_2

Nu ska jag skissa på hur kablar ska dras till rummets alla högtalare. Stay tuned så lovar jag att det inte ska dröja länge innan nästa inlägg kommer!